Kali-jumalatar

Kali on hindulainen jumalatar, jota on kutsuttu kuoleman ja tuhon jumalattareksi, mutta tarkemmin sanottuna Kali tuo kuoleman ainoastaan itsekeskeiselle ja harhaluuloiselle egolle. Hän on hurja ja peloton pahuuden ja negatiivisuuden tuhoaja, sielujen vapauttaja ja valaistumisen jumalatar. Egoonsa syvästi kiinnittyneelle Kali voi tietysti näyttäytyä vihaisena ja vaarallisena. Kali on kuitenkin rakastavan äiti maan ilmentymä. Rajaton myötätunto, joka puhdistaa vanhan pois luonnollisilla myrskyillä ja tulella, tehdäkseen maan jälleen hedelmälliseksi uudelle sadolle ja elämälle.

Kali-jumalatar

 

Viime talvena ystäväni ja loistava valokuvaaja Kristina Tsvetkova (http://www.facebook.com/elanorphotography) ehdotti, että tehdään kesällä kuvaussessio luonnossa. Alkukesästä mulle nousi idea, että haluan tehdä sen Kali-jumalattaresta. Mukaan pyysin ystäväni ja lahjakkaan meikkitaiteilijan Elina Marttilan (http://www.mamamakeup.fi).
Ennen kuvauksia pohdittiin kovasti Kristiinan kanssa rekvisiittaa. Esimerkiksi yleensä Kalilla kuvataan käsissä puukkoja ja jaloissa lojuu verisiä kalloja, no jotenkin se tuntui monimutkaiselta. Tultiin siihen tulokseen että tehdään omalla tavalla, oman näköistä ja niillä kamoilla mitä kotoa löytyy. Me otettiin kotoa kaikki näyttävät korut ja vaatteeksi kietaistiin hakaneuloilla, mun vintiltä kaivettu punainen Ikean verho.

 

db748-na25cc2588ytto25cc2588kuva2b2015-10-042bkello2b2-08-342bip

0cc9e-na25cc2588ytto25cc2588kuva2b2015-10-042bkello2b2-08-512bip

 

Mua kiinnostaa Kalin raju ja raivoisa energia. Niin usein me naiset ollaan kasvettu ylikilteiksi tytöiksi ja rajojen vetäminen ja itsensä edelle laittaminen ilman syyllisyyttä on vaikeaa. Puhumattakaan siitä, mitä tällainen kiltteys tekee naisen seksuaalisuudelle, elämän energialle ja halulle luoda. Mä en jotenkin enää jaksa tätä kilttiä tyttöä itsessäni – sitä joka niin helposti kantaa syyllisyyttä kaikesta. Ei vaan kiinnosta enää yhtään!
Kyllä se niin on että välillä ihminen tarvitsee myös tuhoavaa voimaa. Siinä mielessä, että voi päästä eteenpäin. On voitava tuhota vanha, jotta voi synnyttää uutta. Voi ajatella niin, että veriset päät Kalin jaloissa on niitä mielen esteitä, jotka estävät yhteyden todelliseen itseen, voimaan ja vapauteen. Eli ronskisti vaan päät poikki.

 

cdc64-na25cc2588ytto25cc2588kuva2b2015-10-042bkello2b2-10-092bip
109c7-na25cc2588ytto25cc2588kuva2b2015-10-042bkello2b2-09-302bip

 

Kuvauspäivämme oli aivan mahtava! Me kokoonnuttiin aamulla mun luona ja Elina alkoi tehdä meikkiä. Siinä samalla me jaettiin niitä teemoja, mistä jokainen halusi kasvaa ulos ja pyydettiin Kalin apua ja energioita paikalle. Koko päivä meni upeassa flowssa ja tuntui aivan fantastiselta olla kameran edessä.
En kokenut päivän aikana lainkaan itsekritiikkiä, varovaisuutta tai häpeää. Ainoastaan puhdasta vapauden tunnetta ja voimaa. Tunsin oloni 100% luonnolliseksi.

Kali-jumalatar
Kali-jumalatar

On tämä ihmiselämä niin huikea matka. Tämä on sellaista jatkuvaa tasapainottelua. Tutkimista, loytämistä, kompastumista ja taas ylös nousemista. Ja niin paradoksaalista tietysti, kun kaiken sen alla mitä on itseensä kerännyt elämänsä varrella, sen niinsanotun persoonan alla, onkin täysin puhdas ja koskematon olemus. Olemus jossa on kaikki ja joka on yhteydessä kaikkeen. Se on jotain mitä mielen on vaikea käsittää. Mulla sen oivaltaminen on tapahtunut hitaasti kehon, sydämmen ja hiljaisuuden kautta. Jokatapauksessa tarvitaan roppakaupalla huumoria ja kykyä olla ottamatta itseä ja elämää liian vakavasti, muuten menee hermot.

 

Goddess Kali

 

Olipa fantastista tutustua tälläiseen puoleen omassa itsessä. Tuntea olevansa voimakas, raju ja agressiivinen, mutta samaan aikaan, täysin rakkaudessa. Mulle Kali on valtavan itsearvostuksen ilmentymänä, joka puolustaa pelottomasti kaiken ja kaikkien ytimessä olevaa ääretöntä rakkautta. Huikea tyyppi ei voi muuta sanoa!

Loistavaa päivää kaikille!
❤️:lla Amira

Posted In:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s