Oman nimen voima

Sanotaan, että ennen kuin sielu inkarnoituu fyysiseen kehoon ja tänne maahan, se ilmoittaa tuleville vanhemmilleen nimensä. Mun nimi on Amira Susanna Khalifa.
Mä en nuorena pitänyt nimestäni. Se oli outo ja liian erilainen kuin muilla. Mä olisin halunnut olla Ronja, Ronja ryövärin tyttärestä. Kokeilin erilaisia lempinimiä, kuten Ami, Suski ja Amppu. Partiossa olin Omppu.., ei hajuakaan, mistä se tuli.
Jossain vaiheessa sitten hyväksyin nimeni, mutta sillä ei ollut mulle mitään sen ihmeellisempää merkitystä. Se oli vain nimi.

Muutama vuosi sitten aloin pohtia tätä asiaa, että meillä kaikilla on nimi. Mietin, että kyllähän nimelläkin täytyy olla jokin syvempi merkitys, niin kuin kaikella tässä elämässä, jossa mikään ei ole sattumaa. Se ei voi olla vain kasa kirjaimia, joista muodostuu äänne, johon sitten reagoidaan. Aloin tutkia ja tunnustella nimeni syvempää merkitystä.

Amira tarkoittaa arabiaksi prinsessaa, sen olin aina tiennyt. Minulle prinsessa on ylhäinen ja arvokas, joku joka perii maan ja joku jolla on vastuuta ja vaurautta. Kaikki pienet tytöt haluavat olla prinsessoja. Prinsessat menevät kauniin prinssin kanssa naimisiin ja elävät upeaa satumaista elämää. Aloin tunnustella sitä kehossani ja leikitellä sen kanssa. Olen prinsessa.. olen prinsessa.. Tunsin valtavaa lämpöä, voimaa, itsearvostusta, lempeyttä ja arvokkuutta.

 

 

Kuukausi sitten mulle tuli inspiraatio tutkia muidenkin nimieni alkuperää ja aloin googlailla niitä. Susanna on “graceful lily” eli suloinen lilja ja ruusu. Mietin, millainen on lilja. Se on todella upea ja näyttävä kukka, jolla on voimakas huumaava tuoksu. Lilja saa jokaisen tilaan tulevan ihmisen huomion. Graceful tarkoittaa myös täynnä armoa. Ruusu on kukkien kuningatar, rakkauden symboli ja voimakkaasti sydäntä avaava ja hoitava. Luin, että raamatussa Susanna oli nainen, joka palveli Kristusta. Minulle henkilökohtaisesti Jeesus Kristus oli vanha sielu ja mestari, joka tuli opettamaan ihmiskunnalle Kristus-tietoisuutta, ykseyttä ja auttamaan ihmiskuntaa henkisessä evoluutiossa pois egosta ja kärsimyksestä kohti rakkautta.
Sukunimeni Khalifa taas tarkoittaa ”Se, joka onnistuu”.

Veti aika hiljaiseksi. Hengittelin siinä vähän aikaa ja sanoin sitten itselleni – minä olen tätä kaikkea.

Me ihmiset kuulemme nimemme sanottavan meille ääneen lähes joka päivä. Me myös sanomme nimemme itse usein ääneen, kun esittelemme itsemme toisille. Jos tiedämme oman nimemme sanoman, tarkoituksen ja alkuperän, oma nimi voisi olla kuin voimaa antava mantra, joka kohottaa, tukee, energisoi ja vahvistaa sitä, mitä me olemme, joka kerta, kun sanomme sen tai kuulemme sen meille sanottavan.

Monet ihmiset vaihtavatkin nimensä, kun annettu nimi ei tunnu omalta. Mun ystävä Taina löysi purjehtimisen muutama vuosi sitten. Sen jälkeen tämä nainen on alkanut loistaa hyvin erityisellä ja voimakkaalla tavalla. Vähän samalla tavalla kuin silloin, kun ihminen rakastuu, mutta tässä tapauksessa arki ei ole tullut vastaan, vaan edelleen hänellä on vaaleanpunaiset lasit silmillä. Taina oli purjehduksella muutama viikko sitten ja siellä porukka päätti alkaa käyttää lempinimiä. Taina sanoi, että on aina rakastanut nimeä Tara ja valitsi sen. Kun hän tuli kotiin, hän pyysi, että alkaisin kutsua häntä Taraksi, koska se kuulemma tuntui oikealta. Kysyin, tietääkö hän, mitä se tarkoittaa, mutta hän ei tiennyt. Saman tien menin nettiin ja aloin tutkia sen merkitystä. Kyllä meillä leuat putosi, kun näimme minkä nimen hän oli itselleen ottanut. Tara on meren jumalatar – naispuolinen Buddha – loistava – tähti, että silleen…

 

Loistavaa päivää sulle!
❤️: lla Amira

Posted In:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s