Intohimona tanssi

Kaksi ja puoli vuotta sitten olin kävelyllä Töölönlahdella, kun oopperan lavan kohdalla minut sai pysähtymään musiikki ja joukko tanssivia ihmisiä. Jäin tuijottamaan heitä ihaillen. Mietin siinä, että niin kauan kuin muistan, olen halunnut tanssia paritansseja. Huomasin ystäväni Iiriksen ja menin moikkaamaan. Ei mennyt kauaakaan, kun mua tultiin hakemaan tanssimaan. Tanssi oli Brasilialainen Zouk, en ollut kuullutkaan moisesta. Menin tanssimaan miehen kanssa ja seuraavalla viikolla aloitin tanssitunnit.

Nyt olen tanssinut intohimoisesti kaksi ja puoli vuotta. Zoukin lisäksi mukaan on tullut Kizomba, joka on lähtöisin Angolasta. Tanssi on tuonut valtavasti hyvää elämääni ja se on opettanut monella tavalla. Erityisesti olen oppinut naiseudesta ja omasta kehostani nauttimisesta. Suomalainen kulttuuri on täynnä ”vahvoja” naisia, jotka valitsevat selvitä kaikesta yksin. Ei luoteta mieheen, eikä anneta miehelle edes mahdollisuutta antaa tai auttaa, vaan kastroidaan ne heti. Koetaan, että asiat tulevat nopeammin ja paremmin tehdyksi itse. Eikä tämä ole ihme, siitä on niin vähän aikaa, kun miehet ja veljet lähtivät sotimaan, eivätkä palanneet kotiin entisellään. Itse olen yksinhuoltajaäidin kasvatti, eikä miehen mallia näkynyt mailla halmeilla.

Nykymaailmassa feminiininen ja maskuliininen energia ovat aika epätasapainossa. Harva mies tai nainen edes käsittää, miten nämä aspektit meissä toimivat, tai mitä ne tarkoittavat. Meissä kaikissa on nämä molemmat puolet ja on äärimmäisen tärkeää, että jokainen ihminen oppii ymmärtämään ja tasapainottamaan ne itsessään.

Aluksi oli hyvin outoa antaa toisen viedä. ”Mitä ihmettä, mun ei tarvitse päättää, eikä kontrolloida kaikkea”. Mitä enemmän mä uskaltauduin antautua vietäväksi ja pehmentyä, sitä vahvemmin aloin tuntea mun naiseuden, ymmärtää sitä ja ymmärtää itseäni. Tunsin valtavaa helpotusta. Mä olen nainen, joka on tehnyt lähes kaikki aloitteet miesten kanssa. Mun maskuliininen energia on ollut dominoivampi. Ei enää sellaista, ei se ole naisena tyydyttävää. Nyt mä osaan antaa tilaa, mutta kyllä siihen on mennyt aikaa.

On fantastista antaa ohjat miehen käsiin, antautua ja luottaa. Tuntea olevansa nainen. Paritanssi on loistava opettaja, siinä kaikki on niin yksinkertaista. Tanssi ei toimi, jos molemmat osapuolet eivät pysy rooleissaan. Mies saa olla mies ja johtaa. Mies tekee valinnat, molempien yhteiseksi parhaaksi, naista kuunnellen ja kunnioittaen. Mä saan päästää irti, heittäytyä, nojata ja ottaa vastaan. Miehen hetkessä tekemät valinnat liikkeistä ovat mulle lahjoja. On nautinnollista, jännittävää ja innostavaa olla läsnä hetkessä toisen kanssa, tietämättä mitä seuraavaksi tapahtuu. Kun perusroolit ovat kohdillaan, se on äärimmäisen tyydyttävää molemmille.

Me ihmiset tutustutaan nykyään pääasiallisesti puheen kautta ja on ollut todella virkistävää kohdata ilman sanoja. Huvittavaa, kun viime viikonloppuna tansseissa kysyin yhden tutun miehen nimen ja me ollaan tanssittu ainakin puoli vuotta samoissa bileissä.

Mulle tanssi on kuin meditaatio. On ihanaa ja eheyttävää päästää irti mielestä ja antautua täysin kehotietoisuudelle. Mulla oli muutama viikko sitten Kizomba-bileissä kokemus, jossa mun mieli katosi totaalisesti. En kokenut enää edes seuraavani tai kuuntelevani, olin kokemuksessa, jossa kaksi kehoa muuttuivat yhdeksi ja liikkuivat samanaikaisesti täydellisessä harmoniassa.

Sen jälkeen, kun aloitin tanssimisen, ei talven pimeys ole enää vaivannut yhtä paljon kuin ennen. Voin vain kuvitella, miten paljon hyvän olon hormoneja tanssimisessa erittyy. Baarit ovat vaihtuneet tanssibileisiin, joissa ihmiset kohtaavat selvinpäin, ja kuitenkin päätyvät kotiin humaltuneena. Humaltuneena ilosta, yhteydestä, musiikista, läheisyydestä ja kosketuksesta. Kun jengi lähtee kotiin tansseista, kaikilla on tyytyväinen ja rauhallinen ilme naamalla, kaikki on vähän sellaisia saaneen näköisiä.

Mahtavaa päivän jatkoa sulle!
❤️:lla Amira

Posted In:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s